söndag 31 maj 2009

Till Sara, det lilla jag vet och kanske lite påhitt..

Sara, jag tänker inte på att man inte vet vad saker är.. fast för typ ½ år sen visste jag inte heller..
Så här ser det ut när man ligger "fastkopplad" till en CTG-apparat. Den övre kollar bebisens hjärtljud och den undre kollar om man har typ värkar eller nåt (eller så är det tvärtom..)
Iallafall så kommer det ut en remsa som ser ut ungefär som när man kör lögndetektor, du vet så här vågigt.
Om det inte har kommit någon bebis innan onsdag och det inte känns som om den ska komma då så är du välkommen att följa med till doktorn, då ska jag nog göra en ny CTG och ett ultraljud för att kolla vatten och sånt.

Var det något jag missade så ska jag försöka förklara bättre en annan gång men nu ska jag ut i solen igen.. det känns som om jag är blekast i byn!

Och tack för erbjudandet om vin, jag ser verkligen fram emot det!!!

fredag 29 maj 2009

V 41+1 och besök på spec.MV

Äntligen hemma igen..

Vi hade tid 11.00, 11.20 fråga vi en sköterska som gick förbi om vi hamnat rätt.. 11.39 startade dom CTG apparaten.. vi tror att läkaren som vi skulle träffa hade fått något akut. Men visst kan man väl se till att informera dom som sitter och väntar?
Iallafall så var allt normalt på CTG´n, hjärtljuden varierade mellan 123-160.
Efter det skulle vi få göra ett ultraljud, läkaren som skulle heta Maria visade sig heta Peter och känndes väldigt kompetent. Han kollade fostervattenmängden (normalt), flödet i navelsträngen (normalt) och storleken på bebisen (uppskattningsvis ca 3900g).
Vi fick en ny tid nästa onsdag, då har vi gått över 2 veckor.. Hoppas, hoppas, hoppas att bebisen har tittat ut innan dess!

Så nu, efter ett skrov på Frasses och inhandlig av morsdagspresent till svärmor (det var stefan som shoppade) så är vi äntligen hemma igen.

Nu sitter jag och väntar på att Frida och Seth ska komma.. kaffet är klart =)

Infogar även en bild på vagnen som är startklar, den har regnskydd ocxh myggnät!

torsdag 28 maj 2009

saknad..

Jag har funderat på vad jag kommer att sakna nu om bebisen bestämmer mig för att komma ut..
Det enda jag kan komma på är mitt hår. Jag har nog inte tappat ett hårstrå sedan före jul. Tänk er att aldrig behöva ta bort hår från duschen/hårborsten/handfatet/golvet!
Det jag kommer att sakna minst är den fantastiska foglossningen, att inte kunna röra sig är inget jag känner att jag vill ha tillbaka.

Imorgon ska vi till spec.mödravården.. jag hoppas att bebisen i magen mår bra men att dom säger att det faktiskt är dax att plocka ut den nu.
Vi ska nog göra ett ultraljud eller nåt för att kolla vattenståndet i magen.. sedan blir det nog en CTG-kurva.. men jag och mitt minne hänger inte alltid ihop så jag kan ju ha fått det hela om bakfoten.

Iallafall så är jag så nyfiken på vem som är i magen, vi har så många namnförslag. Nu väntar vi bara på att se vem som kommer ut.. 33 namn har vi att välja mellan!? Är det normalt på nåt sätt?

Jag uppdaterar imorgon om hur det gick på sjukhuset!

I give up!

Nu ger jag upp, den kommer väl när den kommer.
Ska jag gå runt och tro att det ska komma en bebis bara för att jag har haft ont i ryggen och magen en hel dag så verkar det som om jag ska få tro det för alltid..
Så nu ger jag upp.
Nu ska jag gå och lägga mig igen efter att ha ätit frukost nr1 och välkomnat maken hem från jobbet.. Han tror att jag är vaken eftersom jag inte kan sova ensam.. HA! Det blåser som tusan ute, det kanske är därför jag inte kan sova PUNKT

Jag är inte alls irri!

tisdag 26 maj 2009

Slempproppen

Slemproppen sitter i livmoderhalsen som ett skydd för ditt barn. Slemproppen kan stötas ut flera dagar innan förlossningen startar och är ett tecken på att det snart är dags för förlossning. Den kommer ofta ut som en slemliknande, lite kraftigare flytning. Ibland kan den också vara lite blodig, då är den oftast rosastrimmig. Slemproppen kan också komma ut efter att värkarna har börjat och det är inte säkert att du märker det.

Tror ni jag är mindre övervänt nu, önskar att jag inte märkt att den kom ut.

söndag 24 maj 2009

ikväll vore den perfekt kvällen

Om man bortser från att Stefan har innebandy ikväll så vore det ju den ultimata kvällen för att föda ett barn. Det finns absolut ingenting att göra här hemma. Om man bortser från att det verkligen behöver dammsugas, skuras, plockas undan och stoppas in kläder i garderober.. men det är ju sånt man kan skjuta på framtiden, vem har dött av lite skit i hörnen??

Idag har jag varit ganska uttråkad, jag har suttit vid datorn senaste timmarna och inte gjort något av värde. Väntar på att Stefan ska komma hem från bangolfen för att sedan åka på innebandy... och här sitter jag, när han åkte, när han var där och när han kom tillbaka.

Måste tänka nu.. hmm.. nä inte en värk så långt jag kan känna..

Bangolfen

Stefan har tagit på sig att vara ordförande i bangolfen här i byn, med det kommer ansvar. Det började fint med att han skulle vara ett namn på ett papper och bara vara med som biperson. Hur man går från det till att vara ordförande vet jag inte men nu håller han på att fixa till banorna.
Jag var där i fredags kväll och hjälpte till, till följd av att jag knappt kunde gå resten av kvällen och hade ganska ont i går med. Men eftersom det verkar vara dåligt intresse för denna bangolf och jag tycker lite synd om min kära make så tänkte jag att jag iallafall kunde göra mitt bästa.

Här spolar jag rent en bana med hörtryckstvätten, det blir så fint men en bana tar typ 1 timme.
Så här ser vissa banor ut, det har börjat växa svamp =)

Banorna blir som nya efter en omgång med högtryckstvätten, det kan man inte tro när man ser som =)

Nu är Stefan där ensam igen, funderar på att koka lite kaffe och gå dit med lite fika.

fredag 22 maj 2009

Nu är vi inne på 2:a dagen efter beräknad födsel.. det går ganska bra att vänta måste jag säga.
Det finns vissa saker som gör det lite jobbigt.. t ex att varje gång jag ska vända mig i sängen på natten så vaknar jag och det knastrar i svankområdet. Det känns verkligen som om jag inte alls sitter ihop med min kropp!
Men jag är ju iallafall skonad från att måsta gå på toaletten på natten, hade ett il förra veckan när jag gick på toa kanske tre eller fyra nätter men nu behöver jag inte gå upp ur sängen förren det är dax att kliva upp.

Idag har jag plockat lite i matkällaren, det blev inte mycket bättre men det kunde inte bli sämre heller, om man säger så..

Just nu sitter jag och väntar på att svärmor ska ringa för att vi ska äta pizza med dom idag. Stefans syskon ska oxå göra det... oj vad hungrig jag är!!!

Stefan är och kör med högtryckstvätten på bangolfbanorna just nu, funderar på att gå dit och kika hur det går för honom, känns lite risigt att inte ha varit ute idag när det är så fint väder.

regn = film

I förrgår var det inte så bra väder så då skulle vi se en film.
Stefan hade varit och hyrt en BlueRay film eftersom vår nya dator har en sån spelare. Vi skulle iallafall se Transporter 3.
Jag brukar inte tycka att sånna här filmer är så värst bra men killen här ovan gör det värt varje minut. Vet inte vad det är med honom men jag är lite småkär =)

onsdag 20 maj 2009

What to do lixom

Igår var traktorerna och spred ut naturligt götsel på åkrarna runt vårt hus.. för mig så luktar det sommar och för min hund betyder det ett stort behov att rulla sig.
Vi insåg att from igår och ett tag framöver så kan vi inte bara släppa ut Cesar utan måste följa med honom och ha bra koll.
Jag trodde att jag hade bra koll när jag gav mina äppelträd växtnäring tidigare idag.. men bäst vad det var så låg han på åkern med ryggen neråt. Oj oj oj, jag blev så arg att han fick sitta i sin bur till Stefan förbarmade sig över honom och gav honom en välbehövlig dusch. Nog för att koskit luktar sommar men jag vill inte ha det inne i huset!

Efter duschen så la han sig under bordet och tittade på när jag städade och fejade, han var så mattekär i eftermiddags.. om han bara förstod att om han rullar sig i koskit så blir jag arg.
Iallafall så har jag haft ångest över kökskåparna i flera veckor nu, och har inte haft inspiration nog att ta tag i elendet. Men idag vet jag inte vad som hände..
Här nere ser ni hur fint jag har sorterat våran "skrothylla". Jag tror att dom flesta har en sån här hylla där man lägger allt mellan himmel och jord.

tisdag 19 maj 2009

Jag tycker att sånt här är lite kul..

.. inte att det är mina pengar det handlar om men att veta var dom tagit vägen..

I runda slängar är detta våra pengar sedan vi köpte huset.

150.000 hade vi med oss inskrivet i bankboken
150.000 lånade vi av banken till Jordvärme och sånt
100.000 har vi tagit från våra löner efter att de första 300.000 tog slut
144.724 har vi handlat för på ett visst byggmaterialföretag
140.000 kostade jordvärmen och golvvärmen
45.000 kostade köket om man räknar vad stommarna och vitvarorna kostade. Sedan har vi ju golvvärmen, golvet, isoleringen, väggar, tapeter, tak och sånt.. men det är säkert inräknat nån annanstans.
Resterande pengar har nog gått åt när vi shoppat någon annanstans än just på vår "favvofirma"
och betalat med Visa-kortet..

Det var vad jag har gjort senaste timmarna..

måndag 18 maj 2009

2 days 2 go

Önskar att jag kunde säga att något är på gång..
I min mage rör sig bäbisen som aldrig förr, ska det vara så?

Idag har jag fejat på, städat upp fågelfjun och sånt så att jag senare kunde ställa fram utemöblerna.
Putsade fönstren på uteplatsen men det hade nog sett bättre ut om dom hade fått
fortsätta vara så där ogenomsynligt smutsiga.

Åkte till Ersmark och hälsade på Frida och Seth fick mig kaffe och kaka.. som om jag behövde
äta fler kakor, men gott var det =)

Jag har inga planer för morgondagen så om någon har något tips så är jag öppen för förslag!

söndag 17 maj 2009

Här är jag



Kanske inte den mest smickrande bilden, men här är jag

vårkänslor

Satt som en lydig fru och väntade hem min man efter en "hård"arbetsdag på jobbet.
Behöver jag tillägga att jag hade kaffet färdigt?
Jag tog med kameran ut på trappen.
Cesar har en tendens att se så där bedjande ut
men han har lärt sig att när jag sitter, då sitter jag.
Jag har fått fräknar, hade gärna tagit lite fler
så att jag inte ser så skitig ut.

Här kommer mannen i mitt liv...
När inte matte orkar så la han sig vid häcken,
alltid redo om det skulle vara någon som rör
på sig och kanske vill kasta några kast.

Festligeheter och Eurovision









Igår var det lördag och det skulle vara 30 års fest för Patrick.

Han har hotat och sagt saker för att slippa bli utsatt för hemskheter och helst har han velat slippa en stor fest =) Tji fick han! Tror så här i efterhand att han tyckte att dagen var bra och att kvällen var till belåtenhet.

Själv så var jag med Ingrid och såg Eurovision.. kännde inte för att vara på storfest eftersom jag har en tendens att bli så moralisk och korrekt när alla är fulla utom jag.

lördag 16 maj 2009

min nya dator




Nu äntligen har jag sluppit upp ur källarhålet där vår stationära dator finns.


Vi har skaffat en laptop vid namn Amilo!